Lights-out client installation issue

Problems or questions about Lights-Out 2 on all Windows platforms are answered here
Antworten
ovexi
Foren-Einsteiger
Beiträge: 2
Registriert: 16. Feb 2019, 19:56

Lights-out client installation issue

Beitrag von ovexi » 16. Feb 2019, 20:05

I’ve just built a home server using Windows 10 Pro and I am trying to connect a Windows 10 client with no success, unfortunately.

I tried connecting from the client computer to http://mediaserver:7782 or https://mediaserver:7783 to download the client software but the page does not retrieve anything (for reference my server is called: mediaserver)

I uploaded a pic of the console on the Windows 10 server here: https://imgur.com/a/sQfYX6C

Anything else I can try? Thanks in advance

JoachimL
WHS-Experte
Beiträge: 1153
Registriert: 21. Sep 2009, 22:48

Re: Lights-out client installation issue

Beitrag von JoachimL » 16. Feb 2019, 22:04

is any of the network interfaces of the server showing it is a public network (rather than private or domain)?
Does it work with your external FQDN and port 7784 (https://fqdn:7784)?
Best Regards, Joachim
WHS 2011 r.i.p. - Software die nicht mehr gewartet wird sollte man nicht mehr einsetzen.
Bei mir laufen drei Dell T20, teils mit Hyper-V-2016 (noch, 2019 in Planung), teils mit Windows 10 Pro. Einer läuft 7*24 und stellt u.a. Mailcow-Dockerized und einen Samba-Domain-Controller bereit. Klingt vielleicht seltsam, aber so ist das System mit Bitlocker verschlüsselt und kann vollständig und konsistent gesichert werden - beides sonst unter Linux schwierig bis unmöglich.
Die anderen dienen der Softwareentwicklung und als Backup-Server - eigene Software.
Fragen bitte nicht per PN sondern im Forum - dann haben andere auch was davon. Ich poste hier in meiner Freizeit, Ungeduld ist meiner Meinung nach fehl am Platz...

ovexi
Foren-Einsteiger
Beiträge: 2
Registriert: 16. Feb 2019, 19:56

Re: Lights-out client installation issue

Beitrag von ovexi » 16. Feb 2019, 22:20

Solved the problem! My network was public for some reason.
I changed it to private and installed the client with no issues.
Thanks Joachim!

Antworten