Client "Suspend Server Now"

Problems or questions about Lights-Out 2 on all Windows platforms are answered here
Antworten
Slingers
Foren-Einsteiger
Beiträge: 3
Registriert: 17. Apr 2017, 21:17

Client "Suspend Server Now"

Beitrag von Slingers » 17. Apr 2017, 21:49

Hi,

I've just upgraded to version 2 of the software and sorted out installing the client software. The option to "Suspend Server Now" is missing from my pop up list. I see "save energy now" which sleeps my server but "suspend server now" used to hibernate my server which is what I want it to do. Is there a configuration option I have missed to enable the suspend function from the client side. :nw

Benutzeravatar
Martin
Moderator
Beiträge: 8960
Registriert: 11. Sep 2007, 10:51
Wohnort: Im wilden Süden

Re: Client "Suspend Server Now"

Beitrag von Martin » 18. Apr 2017, 14:45

This has been joined into one, save energy because the two options confused the users.

If the server supports standby, standby is used. If standby is not available, hibernation is used.
If hibernation nor standby is available and the action is forced, a shutdown is used instead.

Why do you want to use hibernation instead of standby?
Eigenbau mit WSE 2012 R2, HP N40L mit WSE 2012 R2 als Backupserver, HP Microserver Gen8 unter WSE 2016
Entwickler von Lights-Out

Slingers
Foren-Einsteiger
Beiträge: 3
Registriert: 17. Apr 2017, 21:17

Re: Client "Suspend Server Now"

Beitrag von Slingers » 21. Apr 2017, 11:42

Thanks Martin,

I tend to lean towards Hibernate as it does not draw power when the server is not in use. Also, if I am away for a while, I know the system is sort of "shut down" and if there is any power loss/spike I won't lose anything because the data is saved to disk rather than RAM.

But, other than that, it's just what I am used to, having done it for many years, and no real reason. I suppose I can use either mode really.

What do you think is the best?

My server tends to be in use, probably, 30-40% of every 24 hour period, with maybe 4 or 5 periods a year when it isn't used for a couple of weeks at a time.

Regards - Martyn

Benutzeravatar
Martin
Moderator
Beiträge: 8960
Registriert: 11. Sep 2007, 10:51
Wohnort: Im wilden Süden

Re: Client "Suspend Server Now"

Beitrag von Martin » 25. Apr 2017, 13:15

Also, if I am away for a while, I know the system is sort of "shut down" and if there is any power loss/spike I won't lose anything because the data is saved to disk rather than RAM.
That's a case for hybrid standby. As soon as you have enabled hibernation, hybrid standby is available. It combines both advantages: Fast startup from RAM and protection against power fail.
Verify that it is enabled in your power plan (last screenshot on the left)
https://www.green-it-software.com/help/ ... r_plan.htm

That's my recommendation and what I use.
Martin
Eigenbau mit WSE 2012 R2, HP N40L mit WSE 2012 R2 als Backupserver, HP Microserver Gen8 unter WSE 2016
Entwickler von Lights-Out

Slingers
Foren-Einsteiger
Beiträge: 3
Registriert: 17. Apr 2017, 21:17

Re: Client "Suspend Server Now"

Beitrag von Slingers » 1. Jun 2017, 16:16

Hi Martin,

Thanks for the continued support. My settings are exactly as in the link you provided, so all was set as you recommend :-).

Does that mean, when I select "save energy new" from my clients that it sends the server into the hybrid stand-by as it is enabled?

Benutzeravatar
Martin
Moderator
Beiträge: 8960
Registriert: 11. Sep 2007, 10:51
Wohnort: Im wilden Süden

Re: Client "Suspend Server Now"

Beitrag von Martin » 7. Jun 2017, 11:51

Yes, If hybrid standby is enabled, it's used by Lights-Out.

Regards
Martin
Eigenbau mit WSE 2012 R2, HP N40L mit WSE 2012 R2 als Backupserver, HP Microserver Gen8 unter WSE 2016
Entwickler von Lights-Out

Antworten